vineri, 11 noiembrie 2022

Cum arată vacanțele în Egipt în perioada Ramadanului?

Cel mai bun moment pentru a vizita Egiptul este din octombrie până în mai. Acesta este sezonul de vârf, când vin majoritatea turiștilor, iar temperaturile sunt mult mai blânde pentru cei neobișnuiți cu căldura. În aceste 8 luni există 2 perioade, cunoscute ca fiind parte din sezonul de top, și vorbim despre perioada de Crăciun/Anul Nou și perioada de Paște. Acest lucru poate însemna că unele hoteluri încep să aibă prețuri foarte scumpe și, prin urmare, este recomandat să vă faceți rezervări din timp, chiar și pentru hoteluri cu un preț mai redus. Prin urmare, dacă vă doriți să aveți parte de vacanțe în Egipt cât mai reușite, nu uitați de aceste detalii.

Vremea, un factor decisiv pentru o vacanță într-o țară africană

În perioada martie – aprilie, se recomandă să evitați plecările în Egipt tocmai în ideea în care, atunci are loc un fenomen care s-ar putea să vă strice vibe-ul, și anume un tip de vânt absolut obositor. Vântul Khamsin este un vânt fierbinte care suflă în deșert, purtând nisip și praf, ceea ce nu poate fi prea plăcut într-o experiență de vizitare.

Ramadanul, o altă perioadă de care trebuie să țineți cont

Mulți turiști evită să meargă în vacanțe în Egipt în timpul Ramadanului, în principal pentru că simt că alcoolul și mâncarea nu sunt disponibile atât de ușor, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Deși Egiptul este, în primul rând, o țară musulmană, localnicii recunosc că majoritatea vizitatorilor lor nu sunt adeptții islamului și, așadar, deși alcoolul nu este disponibil gratuit în timpul zilei, majoritatea restaurantelor și cafenelelor sunt încă deschise. Singurul lucru care este cu adevărat diferit în timpul lunii sfinte este că locurile de vizitare se închid cu două ore mai devreme decât în ​​mod normal, ceea ce se face pentru a permite oamenilor care lucrează acolo suficient timp pentru a ajunge acasă la timp pentru culcare.

Obiceiuri ale localnicilor în perioada Ramadanului

De asemenea, se poate observa că localnicii sunt în general moleșiți în timpul zilei, dar acest lucru se schimbă după apusul soarelui când devin foarte activi după ce postul lor este întrerupt. Ramadanul este o lună grozavă aici, în Egipt. Pe tot parcursul nopții, cafenelele rămân deschise și sunt adesea supraaglomerate cu oameni care stau până dimineața devreme. Este o perioadă a anului în care Cairo, împreună cu restul lumii musulmane, nu doarme niciodată. Momentul în care toți oamenii ies să se distreze.

Așadar, dacă vreți să aveți parte de o experiență de vis, în care să vă îmbogățiți puțin și din punct de vedere cultural, atunci nu ar trebui să ratați vacanțe în Egipt, fie în perioada Ramadanului, fie chiar și după aceea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu